Chorobnosť žiakov vzrástla, niektoré školy zatvorili

13.02.2009 Poprad

Poprad 13. februára (TASR) - Počet akútnych respiračných a chrípke podobných ochorení vzrástol v okresoch Poprad, Kežmarok a Levoča v porovnaní s predchádzajúcim týždňom približne o 30 percent.
Zatvorených je desať škôl, z toho päť v okrese Poprad, tri v okrese Levoča a dve zariadenia v okrese Kežmarok. Ide predovšetkým o základné školy. V okrese Poprad kvôli zvýšenej chorobnosti je zatvorená aj jedna stredná škola, v Kežmarku stredoškolský basketbalový klub.
\"Chorobnosť vzrástla vo všetkých troch okresoch, najviac však v okrese Kežmarok a z hľadiska vekovej štruktúry v skupine mladých ľudí vo veku 15 až 19 rokov, \" informovala Mária Pompová z oddelenia epidemiológie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Poprade.
V okrese Stará Ľubovňa sú zatvorené v súvislosti s nárastom akútnych respiračných a chrípkových ochorení dve základné školy. Vyučovanie prerušili v Základnej škole v Čirči vo štvrtok 12. februára a deti by sa mali vrátiť do lavíc na budúci utorok. Odo dneška majú predčasné prázdniny žiaci Základnej školy vo Vyšných Ružbachoch. \"O ďalšom postupne rozhodne vývoj chorobnosti v nasledujúcom týždni, \" povedala pre TASR Štefánia Kolcunová z oddelenia epidemiológie RÚVZ v Starej Ľubovni. Dodala, že chorobnosť v okrese sa postupne zvyšovala od druhého týždňa.
 

Vyberte región